Konu: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 12:41 pm
Şimdi öncelikle hikaye yazmak ciddi bir iştir demek istiyorum . Gerçekten öyledir Ben on yaşından beri yazıyorum, son bir aç yıldır bu hale geldim. Yazmak için doğal bir yetenek gerekse de , esasında çok yazan iyi yazar Bu sık altında size belirli kurallar vererek yazmanızı sağlayacağım Tabiki yazıyorsunuz ama aha mantikli düzgün yazmanız için çabam.
Ders isimleri belirtilecek ve derse katılanlara pm atılacak Adım adım görülecek ve ben her ders size, Bir konu Yazış şekli Belirli karakterler Kısıtlama Ve her ders üstünde durulacak noktayı vereceğim Derse katılanlar bunlara uyarak örnekler yazacaklar Doğru bir hikaye çıkana kadar öğrencilik sürecek Emin olursam rutbeyi alırsınız
Zor ama zevkli olacak
Rütbe için katılım : -seymaalan -StylesFan -lightweight -Grenade
Dışı katılım : -gamze. -kingmathers.
En son Lullaby* tarafından Cuma Haz. 28, 2013 9:49 am tarihinde değiştirildi, toplamda 18 kere değiştirildi
Lullaby*
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 12:48 pm
katılacaklar buraya katılıyorum derlerse beş katılımcı ıle ders başlar muck
Grenade
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 1:01 pm
Oo reyiz katiliyorumm
gamze.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 1:08 pm
5 kişiden sadece en iyi olanı alsın rütbe naz slşk Zaten ben rütbe alamam adminim :D Tamamen öğrenme ve naz ın engin bilgilerinden yararlanmak için burdayım kıt bir öğrenci olabilirim belki bilmiyorum Bende varım dsşflk
seymaalan
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 1:11 pm
Bende varım :DD
Lullaby*
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 1:15 pm
abim katılım ve yazmak da önemli rütbe kadar
gamze.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 1:19 pm
Kesinlikle hocam
Hazel
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 1:57 pm
Katılim ajdhsjd
Chelsea
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 2:15 pm
Nazım varsa, ben de varım, beni de Gamze'nin olduğu gruba ekle :DD
gamze.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 2:19 pm
Kanka senin ayrı konu açman gerekiyor sen zaten yazarsın :D
Chelsea
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 2:21 pm
Açıcam olm pc'ye geçince, belki ben de bişeyler öğrencem :DD
gamze.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 2:42 pm
Ha tamam :D
Adelia
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 2:46 pm
sanırım bende katılıyorum
StylesFan.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 2:52 pm
Katılıyorum ^^ . Gerçi ben evde yazıyorum ama x3 . Bakalım neler öğrenecez :D .
Lullaby*
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 3:27 pm
Ders -1-
# Karakter Oluşturma Ve Renk Kullanımı #
Eğer betimleme üzerine bir hikaye yazmıyorsanız, karakter oluşturmanız gerekir. İyi hikayede karakter kafaya göre olusturulmaz. Her karakterin bir rengi vardır .
-Kırmızı : Kırmızı karakterdeki insan yapıyorsanız bu "gergin ,agresif ,sinirli, hırslı ,şehvetli " olduğu anlamına gelir .Ve karakterin giyinis tarzı, hareketleri buna goredir . Türkçe hikaye yazımında isimle yabancı hikâye yazımında soyadla bunu belirtebilirsiniz .
Örnek : Türkçe hikaye . Alev : Siyah gür saçlı, uzun tırnaklı ve kırmızı ruju severdi Alev. Çabuk sinirlenir ve asla yenilmek istemezdi . Yüzünde sinir bozucu seksi bir gülümsemesi olurdu ve herkesi parmağında oynatirdi .
Yabancı hikaye. Bay Jekyll : İyi bir doktordu Bay Jekyll. Ama her aman sırtındaki kamburda bir hile taşırdı .Yaptığı ilaçlar insanları deliye cevirebilirdi .Siyah saçlarının arasındaki beyaz tutam onun stresini dışarı vururdu .
-Mavi : Mavi karakterdeki insanlar genellikle "mutlu ,huzurlu ,rahat" olurlar .Yine isimle belli olur .
Örnek : Türkçe hikayede : Murat : Turuncu saçları ve mavi-gri gözleriyle Murat her aman vurdumduymaz olarak bilinirdi.Her şeye olur der ve içinizi ısıtan gülümsemesi ile insanları mutlu ederdi .
Yabancı hikayede . Jeremy : Genç ve mutlu bir adamdı Jeremy ,hızı ve kızı severdi .Asi olsa a ortamı bulduğu zaman tatlı biri olup çıkardı .
-Turuncu : Turuncu insanlar "enerjik" olurlar . İsimden belli olur.
Örnek : Türkçe hikayede . Zeynep : Zeynep hiperaktif oluşu ile bilinirdi .Saçını dağınık şekilde toplar ve makyaji çok az yapardi .Herkes içinde mutlu görünürdü ve gülmeyi severdi .
Yabancı hikayede . Kısa ve tatlı isimler seciniz . Nina : Minik burnu, ufak boyu ,zayıf vücudu ile minyon ve eğlenceli bir kızdı .Erkekler onu severdi o a partileri...
-Siyah : Kötülüğün değil karamsarligin rengidir ."psikoz hastalar ,Karamsar kisiler " de kullanılır .İsimden belli olur ,genelde ağır isimleri vardır.
Örnek : Türkçe hikayede . Devrim : Devrim'in sesi pek çıkmazdı ,babasının öldüğü günü asla unutmamıştı .O genelde resim çizerdi ve karanlık dünyası burada belli olurdu .
Yabancı hikayede . Robert : Psikologundan geçer notu asla alamadı ,asla gulemedi ve asla konuşmadı .Çünkü insanlar gereksizdi .
Ve ger renkler de böyledir .Renge baktiginizda duygusunu gorebilirsiniz .Eğer karakterinizi rengine göre yazarsanız daha kararlı karakterler yaratirsiniz . Ayrıca tutarlı olmanız gerekir .Bir karakteri turuncu başlatıp pat diye siyaha ceviremezsiniz .Ortaya kötü bir renk çıkar ve asıl siyahı mahveder. Renk kompozisyonları her karakterin bir duygusu olması ve hikayede birçok duygu olması içindir . Dikkate alınız .
ÖDEV :
Size üç isim, üç renk vereceğim. Ve size uygun gelen isimle rengi birleştirip üçer cümlelik karakter tahlili yazacaksınız .Geri planını siz koyun. Pat diye olayı değil, karakteri verin. Tarzını ,konuşmasını ya da hareketlerini verin. Ve tek kelime ile neden olduğunu söyleyin .Ahmet böyle oldu çünkü ailesi yüzünden gibi. Tıpkı benim örneklerim gibi olsun.
-Kırmızı ,siyah , turuncu
-Bay Hyde , Cliff ve Adnan
Söz sizde...
StylesFan.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 3:35 pm
Karakter oluşturmaya hiç renk kısmından bakmamıştım bu ilginç bir bilgi oldu :D . En yakın zamanda ödevi yollarım öğretmenim -hehe- ^^ .
Lullaby*
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 3:36 pm
ödev teslim konusu aciyorum
Adelia
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 3:45 pm
ya ben anlamadım her 3 renktenn 3 karakter mi yazacağız? ne zamana kadar?
Lullaby*
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 3:49 pm
yok hayır her renge bir karakter yani iki yabancı bir turk karakter olacak
en ısa zamana insallah
Grenade
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 4:13 pm
Odev teslimin bi suresi varmi suan trendeyim
gamze.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 4:18 pm
Ay ben ödevimi eksik verdim sınıfta kalcam
Chelsea
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 5:21 pm
Pc'ye geçince ödevimi teslim edeceğiiim
eowyn.
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 5:48 pm
Rütbe için katılıyorum beybiler o.o
BornToDie#
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Çarş. Haz. 12, 2013 5:49 pm
konuyu şimdi gördüm ben de rütbe için katılmak istiyorum :)
En son BornToDie# tarafından Çarş. Haz. 12, 2013 5:51 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : mesaj iki kere gönderildi)
Lullaby*
Konu: Geri: Lullaby * İle Adım Adım Hikaye Yazmak Perş. Haz. 13, 2013 8:04 am
en kısa zamanda ödevleri istiyorum bugun icinde mesela şimdilik üç kisi yaptı ama listeye bak ağla