4-Okulu as ve yeni bir ev arkadaşı edin!
Dün olduğumuz biyoloji sınavıyla ilk sınavları atlatmıştık. Bunun verdiği çakır keyiflikle okulu asmıştık. Beraber bowling oynamaya gidecektik. Tabii Ocean evden çıkabilirse.
"Hadi ama Oce!"
Gage, ben ve Summer salonda eylem başlatacakken Ocean nihayet aşağıya indi. Artık o da bizim okulluydu ve Summer'da kalacaktı. Summer'ın annesi ve babası işteydiler. Summer okula gitmeden evden çıktıkları için şanslıydık. Çantalarımızı az önce fırlattığımız yerden aldık ve nihayet evden çıkabildik.
"Erkekleri çağırdığınıza inanamıyorum."
Bize doğru gelen Daniel, Logan, Tyler ve Dylan'a bakarken sinirle nefesimi verdim.
"Summer çağırmamı söyledi."
"Tanrım! Beni sattın!"
Summer, Gage'in saçını karıştırırken kahkaha attık.
"Daniel ve Tyler neyse de Dylan ve Logan'ı nasıl çağırdınız?"
"Telefon keşfedeli çok oldu Chel, sende de var bir tane!"
Gage'e kaşlarımı çatıp baktım. Daniel sevgilisi, Tyler da sevgilisinin bir numaralı adamıydı. Ama gözlemlediğime göre Dan, Logan'dan nefret ediyordu.
"Daniel'e Logan'ı senin için çağırmasını söyledim." Gözlerimi irice açıp Gage'e bakarken, Gage Ocean'a döndü. "Dylan da geleceğini duyunca plana dahil olmuş."
"Seni boğabilirim Gage."
"Hepsi Summer'ın fikriydi!"
Summer'a öldürücü bakışlar fırlatırken erkekler yanımıza, Daniel de Gage'in dudaklarına ulaşmıştı. Bowling salonuna girerken Logan yanımdan yürümeye başladı.
"Seçildim."
"Anlamadım?"
"Seçmeler, basket?"
"Ha, sevindim."
Gülümsemeye çalışırken içimden kendime bir küfür savurdum. Ha ne demek abi, ha ne yani? Ama seçildiğine gerçekten sevinmiştim. Bana ne oluyorsa.
"Küçük bir sorunumuz var."
Tüm gözler bana çevrilmişti. Utanmaktan yanaklarımın kızardığını Gage'in bana bakarak sırıtmasından anlamıştım.
"Bowling oynamayı bilmiyorum."
Hepsi Bu muydu, bakışı atarken Summer inledi.
"Tanrım, bowling fikri senden çıktı!"
"Öğrenirim diye çıktı Sum."
"Kavga etmeyin hanımlar, ben öğretirim."
"Hayır Dylan," Gage, Summer ile aramıza giren Dylan'ı kolundan çekti. "Logan öğretir."
Gage'e şaşkınlıkla bakarken, şaşkınlığın yerini sinir almıştı. O ise sırıttı ve Logan'ı üzerime doğru itti. Tam üstüme düşecekken yana çekildim.
"O zaman, hadi."
Korkarak bowling topunu elime aldım. Almam ve bırakmam arasındaki olay o kadar kısa ve hızlıydı ki topun elimden düştüğünü yerde yuvarlanırken fark etmiştim. Logan topu yakaladı ve kahkaha attı. Bense dil çıkararak somurttum.
"Bak, parmağını buraya ve buraya sokacaksın."
Arkama geçip topu elime bıraktı ve parmaklarımı deliklere yerleştirdi. Onu takip edemiyordum, o sıra parfümünü koklamakla meşguldüm.
"Tamam mı?"
Anlamsızca ona baktım. Bir müddet bana baktıktan sonra güldü ve ilerideki kukaları gösterdi.
"Yavaşça koş ve topu kukaların üzerine doğru bırak."
Bir kukalara, bir Logan'a bakıyordum. Tam topu bırakacakken Logan korktuğumu anlamış olacak ki yeniden arkama geçerek topu tutmama yardım etti. Bana öyle bakmayın, topu zor tutuyordum!
"Peki, beraber yapalım."
Logan'ın komutlarına uyarak hareket ederken Bırak, dediği an elimi deliklerden çektim. İkimiz de topun gidişini izlerken tüm kukaların devrildiğini görünce çığlık atıp Logan'a sarıldım. Ne yaptığımı ellerini belimde birleştirince anlamıştım. Hafifçe yerimde kıpırdandığımda benden ayrıldı. Logan'ın arkasına baktığımda bizimkilerin oturduğu masayı fark ettim. Dylan Ocean ile koyu bir sohbete girmiş, oldukça eğleniyor görünüyorlardı. Gage ve Daniel ise koyu sohbetini Daniel'in kucağında gerçekleştiriyordu. Summer ise Tyler ile konuşurken arada bana bakıp sırıtıyordu. Summer'a sırıtarak karşılık verirken sağ tarafımdan gelen keskin çığlıkla kulaklarımı kapattım. Sağ tarafıma baktığımda savrulan sarı saçlar ve başında dikilen koca bir adam. Logan hızla adamın yanına giderken ben de kızın yanına gittim ve az önceki tokatla düştüğü yerden kaldırdım. Logan ise adama yumruk atmıştı. Kızın yemyeşil gözleri ağlamaktan kıpkırmızı olmuştu. Adam beni itip kızın kolundan tuttu. Logan'ın görevini devralan Daniel, adama kafa attı.
"O bir kız, seni p-ç kurusu!"
"İyi misin?"
Yanıma gelen Summer, Gage ve Ocean'a baktım.
"Ben iyiyim, onları durdurun."
Başımla adamın başında dikilen ve tetikte olan Daniel, Logan, Tyler ve Dylan'ı gösterdim. Ocean ve Gage hızla onların yanına giderken Summer yanımda kalmıştı.
"Sen iyi misin?"
Başını omzuma gömüp ağlayan kız, yavaşça başını kaldırdı. Başını sallayarak İyiyim, cevabını verirken konuşmaya hali olmadığını fark ettim. Ben sağ, Summer da sol koluna girerek onu masaya götürdük. Kolları incecik ve güçsüzdü. Ayrıca mosmordu. Boynuna baktığımda kızarıklıklar vardı. Bir yanağında da parmak izleri. İçimden adama söverken Summer, kıza su içiriyordu.
"İyi misin Chelsea?"
Başımda dikilen mavi gözlere bakıp gülümsedim.
"İyiyim Logan."
"Adamım, sağlam bir yumruktu."
Dylan, Logan'ı tebrik ederken Tyler da onayladı ellerini tokuşturdular. Hepimiz masaya oturduk ve masaya yeni gelen Gage&Daniel çiftine baktık.
"Buranın güvenliği oldukça sağlam, adamları hiçbir şey olmadığına zor ikna ettik."
"Daniel sinirden neredeyse adamın k-çına bowling topunu sokacaktı."
"Öhöm."
Kahkaha atan arkadaşlarıma yanımda oturan kızı işaret ederken Kesin şu aptal kahkahayı, mesajım iletilmişti. Hepsi susmuş, kıza bakıyordu.
"Daha iyisin, değil mi?"
Kız bana bakıp gülümsedi.
"İyiyim."
Nihayet ses tonunu duyduğumda gülümsedim. Bir insan bu kızın sesine ve gülüşüne aşık olurdu, nasıl dayak atmaya kıysın?
"İsmin ne?"
Soruya soran Tyler'a bakıp cevapladı.
"Hazel."
"O adam kimdi Hazel?"
Gelen soru Ocean'dandı. Kız bu sefer Ocean'a dönüp cevapladı.
"Üvey babam."
"Annen nerede?"
Hazel'in gözlerinin dolduğunu fark edince Summer'a bakıp Bravo, diye fısıldadım.
"Sorun değil, annem geçen sene öldü. Ben de üvey babamla yaşamak zorunda kaldım. Annem yaşarken de beni döverdi ama annem öldükten sonra daha çok dövmeye başladı. Beni çalıştırdı ve kendisi evde arkadaşlarıyla iğrenç kart oyunlarını oynadı. Beni de eğlenceleri yaptılar."
Duyduğum son cümleyle şok olmuştum. Bu iğrençti. Çok iğrençti. Şu an o adam burada olsaydı Dan'in tekniğini kullanıp k-çına bowling topu sokabilirdim. Tatlı olarak da kukaları alabilirdi.
"Artık bizimle kalıyorsun Hazel."
Hazel de dahil olmak üzere tüm masa bana bakıyordu. Bu kızı sokakta bırakamazdım. Hele o p-çin eline asla vermezdim. Nasıl olsa annem ve babam Londra'da yaşıyordu. Annemle ve babam geçen sene babamın işi için Londra'ya taşınırken biz okul için burada kalmıştık. Sage için de sorun olmazdı. Hazel önce kabul etmese de attığım bakışlardan korkunca kabul etmişti.
*Sage Chel'in erkek kardeşi. Yazım hatam varsa üzgünüm kızlar. Umarım beğenirsiniz, iyi okumalar!